Acai dieet

Het Acai dieet

Dit dieet kenmerkt zich door enerzijds gezonde voeding en voldoende beweging en anderzijds het nuttigen van Acai bessen. Het acai dieet ontleent daar vanzelfsprekend zijn naam aan.

Deze bessen zijn eigenlijk hetgeen waar dit dieet om draait.

Acai bes

Acai bes

De bessen zijn vers, gevriesdroogd of als sap te consumeren. Het bemachtigen van verse bessen zal op de natuurwinkel aankomen, de supermarkt heeft deze superbes nog niet ontdekt. Gevriesdroogd zijn ze op het internet ook verkrijgbaar. Beide vormen zijn te gebruiken voor garnering, een smoothie of als snack tussendoor.

Het sap van de Acai bes wordt gebruikt in sauzen maar kan ook als drank gedronken worden.

Tot slot de capsules, deze zijn ook op het internet en in gezondheidswinkels/drogisterijen verkrijgbaar. De capsules bevatten de essentiƫle bestanddelen uit deze bes. De natuurlijk bes is natuurlijk altijd beter!

Wat is de werking van de acai bes?

De Acai bes is werkzaam door het versnellen van het metabolisme waardoor er meer energie wordt gebruikt en dus gewicht wordt verloren. Daarnaast bevat de bes veel vezels waardoor de werking van de darmen wordt bevorderd. Tot slot is de bes door een aantal unieke aminozuren en vitamines in staat het immuunsysteem een flinke boost te geven.

 

Acai bes dieet

Acai bes dieet

De acai bes heeft de volgende gezonde stoffen:

  • Vitamines (A, B1, C, D & E)
  • Mineralen (ijzer & calcium)
  • Eiwitten en vezels
  • Gezonde vetten (Omega 3, Omega 6 & Omega 9)
  • Antioxidanten